Over AlexanderOver Alexander
Vanaf 2006 heeft Alexander zich bezig gehouden met informatiebeveiliging, hij heeft gewerkt bij diverse vendoren waarbij de focus altijd lag op Data Loss Prevention oplossingen, zowel met focus op de insider als ook de outsider threats.

Met Data Protection Passionist is hij sinds 2011 bezig met het adviseren van organisaties voor wat betreft de beveiliging van gevoelige informatie. Dit kan zowel bedrijfsgevoelige,
maar ook persoonsgevoelige informatie zijn. Omdat met deze oplossingen diep ingegrepen wordt in de privacy sfeer van de werknemers, zijn er diverse uitdagingen die overwonnen dienen te worden.

Daarom heeft Alexander al in 2014 diverse privacy trainingen gevolgd en certificeringen behaald waaronder CISSP, CIPT, CIPP/E, CIPM, CISA en recentelijk nog CSX Practitioner.
Hij heeft onder andere een Managed DLP service helpen inrichten, een activiteit waarvoor het International Association of Privacy Professionals hem de titel "Fellow of Information Privacy" heeft toegekend.  
Later is Alexander zich meer gaan richten op de praktische uitdagingen die de diverse wetgevingen met zich meebrengen.

Als voormalig beroepsmilitair heeft Alexander een kenmerkende houding, "zeg wat je doet, en doe wat je zegt".

Zijn zwakte? Soms is Alexander wat duidelijker dan beleefd. Maar onthoud, Alexander heeft altijd het beste voor met de klant!

Alexander beschikt over onder andere de volgende industrie relevante certificeringen:

CISSP  (certificaatnummer 432670)       FIP (certificaatnummer 000111347I)      CISA (certificaatnummer 18152248)